utorak, 20. rujna 2016.

MEĐUNARODNI PROJEKT "TRADICIJA U SUVREMENOM KONTEKSTU", 2016. GALERIJA ŽUPNI DVOR, VUGROVEC I GALERIJA GRETA








Međunarodna izložba 'Tradicija u suvremenom kontekstu', u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika i likovnih kritičara,na kojoj se predstavlja 17 vizualnih umjetnika iz Hrvatske i Francuske, otvara se u četvrtak, 16. lipnja, u 16 sati, u Izložbenom prostoru HULULK - Župni dvor Vugrovec u Vugrovcu Donjem. 





  Projekt povezuje urbano i ruralno, tradicijsko i suvremeno. 
 Mediji kojima bi se umjetnici koristili Land art, instalacija, Site specific, performans u javnom prostoru te novi mediji: video i fotografija i „klasični“mediji  ( slikarstvo, grafika, skulptura i crtež ) u zatvorenom, galerijskom prostoru.

Projekt je realiziran izložbom u Izložbenom prostoru HULULK-a, smještenom u Župnom dvoru u Vugrovcu Donjem - spomeniku kulture. Osim izložbe u galeriji, u vanjskom prostoru parka oko Župnog dvora izložene su umjetničke intervencije te na nekoliko lokacija u blizini Crkve – Land Art i Site specific  radovi.  Realizacije ovih umjetničkih intervencija su dokumentirane fotografski i video-kamerom te u obliku fotografija  i video filma prezentirane na izložbi u galeriji Greta, u kolovozu, a u svom izvornom obliku – kao intervencije u prostoru,  izvedene modificirane, tj. prilagođene urbanom prostoru u sklopu „Ljeta na Strossu“  u isto vrijeme. 

Od francuskih autora u ovom projektu participiraju: Mio Hanaoka , Vanessa Ancelot,  Marie Dekerle i Antony Chatain.
Hrvatsku grupu čine:  Zvjezdana Jembrih, Renata Ladović Meštrović, Nina Iris Bešlić, Vesna Šantak, Toni Franović, Duje Medić, Danko Friščić, Davor Mezak,  Iris Bondora Dvornik, Paula Banić, Vedran Karadža, Lovro Lapuh i Krunislav Stojanovski.
















































Nema komentara:

Objavi komentar